Perspektivmeldingen

Panda analyse inviterer til bambuslunsj hvor tema er den ferske Perspektivmeldingen. Formålet med meldingen er å belyse framtidige utfordringer for det norske samfunnet, og å skissere hvordan disse kan løses. En ny perspektivmelding legges frem for Stortinget hvert fjerde år. Blant utfordringene som belyses i meldinga denne gang er kamp om arbeidskraften i en aldrende befolkning, behov for omstilling av norsk økonomi og hvordan vi fortsatt kan sikre god fordeling og velferd.

Fra Finansdepartementet stiller Yngvar Toresønn Dyvi i møtet. Han er fagsjef for offentlige finanser og makroøkonomisk analyse, og vil gi en gjennomgang av meldingen og analysene som ligger til grunn. Vi skal bl.a. lære mer om de økonomiske framskrivingene og deres forutsetninger, hvilke verktøy som benyttes og hvordan disse tas i bruk.

Deretter åpner vi for spørsmål og videre faglig diskusjon. Dersom noen har gjort vurderinger eller analyser/framskrivinger for egne fylker og kommuner oppfordrer vi til å vise og dele disse i møtet. Tilsvarende også framskrivinger eller analyser knyttet til samfunnsplaner, -strategier eller lignende. Dette er en uformell ramme for faglig diskusjon og utveksling med lav terskel for å ta ordet.

Velkommen til bambuslunsj!

Teams-invitasjon sendes medlemmer i fagnettverket Panda+, men alle interesserte er velkomne til å delta. Er du ikke medlem av fagnettverket, kan du melde deg inn her helt gratis. Ønsker du å få tilsendt invitasjon til kun dette arrangementet? Ta kontakt på dagligleder@pandaanalyse.no.

Arrangementet er ferdig.

Dato

11 sep 2024
Avholdt

Tid

12:00 - 13:30

Etiketter

Bambuslunsj,
Panda+

Sted

Teams